Dandelion Parachute Seed

behöver du någon att prata med?

Jag heter Karolina Christopher och är privatpraktiserande psykoterapeut. Min inriktning är integrativ, med förankring i psykodynamisk, humanistisk och existentiell metod. Jag är även utbildad i somatisk och kreativ terapi. Jag erbjuder mina tjänster online på svenska eller engelska.

Jag hjälper dig hantera känslomässiga tillstånd som kan ha uppstått ur traumatiska upplevelser såsom utmattningssyndrom, depression, ångest, medberoende, traumabindning och C-PTSD, så du kan finna en väg emot emotionellt välbefinnande och varaktig livskvalitet.


Mina specialistområden innefattar tidigt relationstrauma (barndomstrauma), narcissistiska relationer (förälder eller romantiskt förhållande), högkänslighet (HSP) och särbegåvning (EPG - exceptional and profound giftedness). Jag har även själv personlig erfarenhet av alla dessa.

Livet och känslorna har ofta många nyanser. Terapi är en plats att komma som du är, och bli mött med vänlighet och förståelse. Mitt mål är att hjälpa dig bearbeta dina känslor och tankar i en trygg miljö, så att du kan läka på djupet och hitta hoppet och livsglädjen igen. På sikt kan du så hitta friheten att utforma och leva ditt liv så som du själv önskar. 

Jag är svensk, bosatt i London där jag har fullgjort min BSc i Psykologi och Mastersutbildning i Psykoterapi. Vidare har jag diplom i kreativ och somatisk terapi från 'Institute for Arts in Therapy and Education' (IATE), London. Jag är även utbildad pedagog. Du kan läsa mer om min utbildning längst ner på sidan.

Jag är certifierad i nät-terapi och medlem i Association for Counselling and Therapy Online (ACTO). Min ansvarsförsäkring täcker mitt arbete inom EU-länderna och i Storbritannien. Välkommen att kontakta mig om du är intresserad av att boka stödsamtal eller längre terapi.


 

terapi och stödsamtal (coachande samtal)

Är du intresserad av att gå i terapi hos mig börjar vi med att boka ett inledande samtal. Jag erbjuder en kostnadsfri konsultation på 20 minuter, där du får berätta lite om dig själv och varför du sökt. Du får också möjlighet att ställa frågor. Du kan välja mellan kortare terapi (6-12 samtalstimmar) eller längre tid (upp till ett år eller mer). Vi utgår ifrån din situation och dina önskemål för att hitta den lösning som passar dig bäst.

Vill du prata igenom en personlig situation i förtroende, utan att gå i terapi? Det går också bra! Då kan du boka ett stödsamtal/coachande samtal. Kanske har du frågor gällande en narcissistisk relation eller oroar dig över om dina symptom tyder på relationstrauma. Välkommen med din förfrågan så bokar vi in en tid. Enklast är att skicka ett mejl.


Priserna nedan gäller dig som är bosatt i Sverige. Betalning sker via banköverföring (svensk bank) eller Swish.

Psykoterapi

Du kan boka 6-12 samtal eller längre terapi allt utifrån dina önskemål och behov. Vi ses en gång i veckan, samma dag och tid.

925 SEK (50 minuter)

Stödsamtal

Vill du prata igenom en personlig situation i förtroende? Då kan du boka ett enskilt coachande samtal eller flera. 

499 SEK (30 minuter)

 

boka en konsultation

Boka tid för ett 20 minuters kostnadsfritt samtal i kalendern nedan. Passar ingen av tiderna kan du skicka ett mejl. Ange gärna vilken tid som passar dig bäst. Samtalet sker via Zoom. 

Using a Touch Phone
 

Här bokar du ett kostnadsfritt första möte direkt i min kalender. När du valt datum och tid får du automatiskt en Zoom-länk. Tänk på att välja rätt tidszon för Sverige, dvs Central European Time.

 

hur jag arbetar

 
silver%20macbook%20on%20white%20table_edited.jpg

det helande samtalet

Kanske bär du på något som hänt tidigare i livet, som har påverkat dig känslomässigt och du undrar hur du ska gå vidare och hitta dig själv igen. Kanske har du varit i en destruktiv relation som fått dig att ifrågasätta vem du är och vad du egentligen vill. Eller så kämpar du med känslor i din vardag som du har svårt att styra över. Kanske har du svårigheter som rör relationer, familj, arbetsliv eller så har du djupare personliga funderingar. Relationstrauma orsakar ofta ett osynligt lidande som färgar tankar, känslor och kroppens fysiska tillstånd på många sätt. Att börja i terapi innebär en möjlighet att få prata igenom sin livssituation i en stödjande miljö. Tillsammans sätter vi upp mål för din terapi utifrån dina önskemål och behov.


utbildning och erfarenhet

Jag har fullgjort min specialistutbildning i psykologi, psykoterapi och bildterapi (creative arts therapy) i Storbritannien.

Detta innebär bland annat att jag besitter en avsevärt längre utbildning inom trauma-medveten teori och handledd praktik än vad jag skulle erhållit i Sverige. Sammantaget innefattar min utbildning 12 års studier i psykologi och psykoterapi (se nedan). Du kan därför känna dig fullständigt trygg i vetskapen om att jag har gedigen utbildning och erfarenhet inom terapiyrket.

Jag har valt att som kvalificerad psykoterapeut registrera mig i Storbritannien, där kraven på exempelvis egenterapi är högre än i Sverige. Inom ramarna för min utbildning har jag själv gått i terapi i sex år. Jag är registrerad som Full Clinical Member vid UK Council for Psychotherapy i enlighet med brittiska krav på fullgjord examen. 


Du finner mitt medlemskap här: https://www.psychotherapy.org.uk/therapist/karolina-christopher/


Innan jag började med min privatpraktik arbetade jag i flera år med individuell psykoterapi på Mind UK och på ungdomsmottagningen på Terrence Higgins Trust i London. Jag är även utbildad pedagog och har mångårig erfarenhet inom läraryrket, där jag arbetat med barn och ungdomar i åldrarna 4-18. I Sverige har jag även arbetat med flyktingbarn och inom psykiatrisk vård med äldre.


Fullgjord utbildning och examen:

- BSc Psykologi (3 år)

- MA Psykoterapi, inriktning integrativ (psykodynamisk/humanistisk-existentiell) (3 år)

- Diplom in Integrativ Psykoterapi, avancerad kurs (2 år)

- Diplom i kreativ terapi, avancerad kurs (1 år)

- Certifikat i psykoterapi för ungdom 14-19 med kreativ metod (1 år)

- Certifikat i terapeutisk kommunikation, inriktning barn och ungdom (1 år)

- Grundkurs i psykoterapi (1 år)

- Certifierad cyber therapist (terapi på nätet) (80 studietimmar)

- Pedagogisk utbildning (1 år)

Genom min UKCP-registrering förbinder jag mig till de etiska regler som gäller för psykoterapeuter enligt brittisk lag. Motsvarande etiska regler gäller i Sverige, dock är kravet på egenterapi, handledning och fortbildning högre i Storbritannien. På så sätt får du möjlighet att arbeta med en terapeut som certifierats till brittisk standard, fast på svenska! Min professionella ansvarsförsäkring täcker klientarbete i Storbritannien och inom EU. Jag är certifierad i att arbeta online och medlem i ACTO (Association for Counsellors and Therapists Online).

 

Ingen annan
kan se precis det du ser
eller känna det du känner.
Ingen kan i ditt ställe 
ta vara på dina möjligheter
eller älska din nästa.
Ingen kan ersätta dig.

Anonym

 
ukcp_master_logo-RGB[1][1][1][1][4].jpg
BACP Logo - 338215 resized.png
ACTO 2020 Level 1 Member.png