top of page

karolina christopher, integrativ psykoterapeut

Trauma-informerad samtalsterapi online

Bär du på något som hänt tidigare i livet, som har påverkat dig känslomässigt? Har du svårt att släppa och gå vidare ifrån dina upplevelser?

Ibland behover vi få mojlighet att bearbeta och sortera tankar och känslor.

 

Har du varit i en destruktiv relation som fått dig att undra vem du är och hur du ska hitta dig själv igen?

Relationstrauma, antingen i barndomen eller i vuxen ålder, orsakar ofta ett osynligt lidande som färgar tankar, känslor och kroppens fysiska tillstånd på många sätt. Att börja i terapi innebär en möjlighet att få utforska din livssituation i en stödjande miljö. Tillsammans sätter vi upp mål för din terapi utifrån dina önskemål och behov.

Vare sig du kämpar med känslor i din vardag som du har svårt att styra över, eller har svårigheter som rör relationer, familj, arbetsliv eller har djupare personliga funderingar. 

Private practice_edited.jpg

behöver du någon att prata med?

Jag heter Karolina Christopher och är privatpraktiserande psykoterapeut.

Min inriktning är integrativ, med förankring i psykodynamisk, humanistisk och existentiell teori. Jag arbetar med samtal, kreativ och somatisk (kroppsbaserad) terapi online.

Jag erbjuder en plats för dig som vill bearbeta dina känslor och tankar i en trygg och konfidentiell miljö, så att du kan läka på djupet och hitta hoppet och livsglädjen igen. Mitt mål är att du ska hitta fram till friheten att utforma ditt liv som du själv önskar. 

Jag hjälper dig med känslomässiga svårigheter som depression, utmattningssyndrom, ångest, medberoende och trauma. I mitt klientarbete använder jag en kombinerad metod där samtal vävs samman med somatisk (kroppsbaserad) terapi samt kreativa arbetssätt.


Mina arbetsområden innefattar främst läkning av barndomstrauma, med specialism inom tidigt relationstrauma (dvs bristande känslomässig omsorg); narcissistiska relationer (förälder/romantiskt förhållande), högkänslighet (HSP) och särbegåvning (giftedness).

Jag erbjuder även terapi för dig som själv är terapeut eller psykolog och vill fördjupa din självkännedom och insikt, och få möjlighet att bearbeta tidigare upplevelser och trauman.

Jag har fullgjort min BSc i psykologi samt Masters-utbildning och avancerad kurs i psykoterapi i Storbritannien, där jag även utbildat mig i kreativ och somatisk (kroppsbaserad) terapi. Under min studietid gick jag själv i egenterapi i sex år. Jag är även utbildad lärare.


Förutom professionell registrering vid UKCP är jag certifierad i nät-terapi genom ACTO (Association for Counselling and Therapy Online). Min ansvarsförsäkring täcker min verksamhet i Storbritannien och inom EU.


Välkommen med din förfrågan som du skickar via mejl. Du kan också välja att boka ett kostnadsfritt inledande samtal i kalendern längre ner på sidan. 

boka en tid

Är du intresserad av att gå i terapi hos mig börjar vi med att boka en inledande konsultation. 

Jag erbjuder ett kostnadsfritt första samtal på 20 minuter, där du får berätta lite om dig själv och varför du sökt. Du får också möjlighet att ställa frågor. Vi utgår ifrån din situation och dina önskemål för att hitta den lösning som passar dig bäst.

Psykoterapi - pris och information

Du kan välja mellan kortare terapi (6-12 samtalstimmar) eller längre kontrakt allt utifrån dina önskemål och behov. 

Vi ses en gång i veckan, samma dag och tid. Avbokning sker med 7 dagars återbud.

Kostnad: 925 SEK (50 minuter)

Priset ovan gäller dig som är bosatt i Sverige. Betalning sker via banköverföring (svensk bank) eller Swish.

boka en konsultation

Boka din tid i kalendern nedan.
Alternativt kan du skicka ett mejl. Ange gärna vilken tid som passar dig bäst att ses. Samtalet sker via Zoom. När du bokar kommer du automatiskt få en länk.

Using a Touch Phone

Här bokar du ett kostnadsfritt första möte direkt i min kalender. När du valt datum och tid får du automatiskt en Zoom-länk. Tänk på att välja rätt tidszon för Sverige, dvs Central European Time längst ned i kalendern.

hur jag arbetar

silver%20macbook%20on%20white%20table_edited.jpg

det helande samtalet

Att få bearbeta tankar, minnen och känslor i en trygg och tillitsfull relation kan främja läkning av trauma.

Vi börjar alltid med ett samtal där vi tillsammans pratar igenom var du befinner dig just nu, eventuella utmaningar du upplever och står inför samt vad du helst vill ha hjälp med.


Samtalet utgör grunden i terapin, men det är också viktigt att lära sig lyssna inåt och känna in kroppens signaler och känsloupplevelser. Detta är en kombinerad metod, dvs den är både "bottom up" och top down."

Jag hjälper dig utforska dina tidiga upplevelser såväl som händelser i nuet för att skapa sammanhang i din livsberättelse. Samtidigt  blickar vi framåt emot dina möjligheter att växa och utvecklas.

Mitt arbete är förankrat i psykodynamisk och humanistisk-existentiell teori, samt somatisk och kreativ metod.

Jag har stor erfarenhet av problemställningar som rör barndomstrauma och hur dessa påverkar självbild, självförtroende, och känsloreglering. Därför faller det sig ofta naturligt att i terapin utforska anknytningsmönster, det inre barnet, och hitta sätt att utveckla självomsorg och självmedkänsla.

utbildning och erfarenhet

Jag har alltid intresserat mig för att arbeta med människor. Jag började tidigt med svenskundervisning och fritidsaktiviteter för flyktingbarn när jag var 21. Sedan jobbade jag inom dagisverksamhet och med äldrevård inom psykiatrin.

Mitt intresse för hur vi människor fungerar ledde sedan till studier inom psykologi och psykoterapi, och jag har idag en gedigen utbildning och erfarenhet inom terapiyrket både när det gäller arbete med ungdomar och vuxna.

Jag har fullgjort min specialistutbildning i psykologi, psykoterapi, somatisk och kreativ terapi i Storbritannien. I sin helhet innefattar min utbildning 12 års studier. Inom ramarna för min utbildning har jag även gått i egenterapi i sex år. 

Att jag valt att utbilda mig i Storbritannien innebär att jag fått möjlighet att fördjupa mig inom trauma-medveten teori och utveckla en förståelse för hur trauma påverkar hjärnan och försvarsreaktionerna (detta studieområde kallas neuroscience på engelska). 


Som kvalificerad psykoterapeut är jag registrerad som Full Clinical Member vid UKCP i enlighet med brittiska krav på fullgjord examen, och har uppfyllt de höga krav på handledd praktik och egenterapi som stipuleras av UKCP.

Du finner mitt medlemskap här : https://www.psychotherapy.org.uk/therapist/karolina-christopher/


Innan jag startade min privatpraktik arbetade jag med vuxenterapi på Mind UK och terapi för unga (16-25) på Terrence Higgins Trust i London. Jag är även utbildad pedagog och har mångårig erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i åldrarna 4-18.

Fullgjord utbildning och examen:

- BSc Psykologi (3 år)

- MA Integrativ Psykoterapi, psykodynamisk/humanistisk-existentiell inriktning (3 år)

- Diplom in Integrativ Psykoterapi, avancerad kurs (2 år)

- Diplom i somatisk och kreativ terapi, avancerad kurs (1 år)

- Certifikat i psykoterapi för ungdom 14-19 med kreativ metod (1 år)

- Certifikat i terapeutisk kommunikation, inriktning barn och ungdom (1 år)

- Grundkurs i psykoterapi (1 år)

- Certifierad cyber therapist (terapi på nätet) (80 studietimmar)

- Pedagogisk utbildning (1 år)

Genom min UKCP-registrering förbinder jag mig till de etiska regler som gäller för psykoterapeuter enligt brittisk lag (England & Wales). Motsvarande etiska regler gäller i Sverige, dock är kravet på egenterapi, handledning och fortbildning högre i Storbritannien. Min professionella ansvarsförsäkring täcker klientarbete i Storbritannien och inom EU. Jag är certifierad i att arbeta online och medlem i ACTO (Association for Counsellors and Therapists Online).

Ingen annan
kan se precis det du ser
eller känna det du känner.
Ingen kan i ditt ställe 
ta vara på dina möjligheter
eller älska din nästa.
Ingen kan ersätta dig.

Anonym

ukcp_master_logo-RGB[1][1][1][1][4].jpg
BACP Logo - 338215 resized.png
ACTO 2020 Level 1 Member.png
bottom of page